Blogs

Wie bepaalt volgens Nuthall wat er in de klas gebeurt?

Nuthall gaat uit van een belangrijk pedagogisch uitgangspunt: voor studenten zijn peers heel belangrijk. Met de daarop gebaseerde inzichten kun je een beter didactisch ontwerp voor je lessen maken.

Je hoort me wel, maar luister je ook? Respect man!

Op een t-shirt schreeuwde het me toe: "ik hoor je wel, maar ik luister niet". Zoiets vind ik onbeschoft, maar hoe respectvol handel ik zelf?

Terug in de tijd

In 2022 was ik door Cluny heen gerend; omdat ik zo nodig de bus moest halen. Dit jaar nam ik wel de tijd en schreef ik een gedicht.

ChatGPT en AI als het (on)heil voor onze tijd

Net als bijna elk heil kennen ChatGPT en Open AI ook hun onheil. Het is niet allemaal goud wat blinkt. Het kan ook schadelijk zijn!

Het prachtige risico van onderwijs

Ik vind het risico van onderwijs zo prachtig, omdat het - weliswaar oncontroleerbaar - geluksmomenten oplevert tussen mij en mijn studenten.

Barbara Oakley wees me in haar 'A mind for Numbers' met haar versie van de Pomodoro op een enorme mindfuck in m'n eigen hersens

Pomodoro en m’n cognitieve mindfuck

Pomodoro en de cognitieve mindfuck: als ik dat geweten had...

Alle verstand te boven

De sjaars van de C.S.F.R. in Delft lezen samen met mij 'Alle verstand te boven' van Cees Dekker. Deze blog is een samenvatting in stellingen.

Het neoliberalisme en de omgekeerde vlag

De boeren profiteerden vaak van het neoliberale klimaat in Nederland. Dat is achterhaald, want niet de boer, maar Nederland is in nood.

Onze drijfveren en de heiligheidseis

Corona confronteerde me met de nare gevolgen van de verwaarlozing van mijn diepste drijfveren. Ik had meer kapot gemaakt dan me lief was.

1 2 3 29