Blogs

Barbara Oakley wees me in haar 'A mind for Numbers' met haar versie van de Pomodoro op een enorme mindfuck in m'n eigen hersens

Pomodoro en m’n cognitieve mindfuck

Als ik dat geweten had... Ik deed maar wat tijdens m'n studententijd! Maar vele mindfucks later lees ik dan eindelijk Barbara Oakley met haar Pomodoro en kan ik al die puzzelstukjes eindelijk een plekje geven.

Alle verstand te boven

De sjaars van de C.S.F.R. in Delft lezen samen met mij 'Alle verstand te boven' van Cees Dekker. Deze blog is een samenvatting in stellingen.

Het neoliberalisme en de omgekeerde vlag

De boeren profiteerden vaak van het neoliberale klimaat in Nederland. Dat is achterhaald, want niet de boer, maar Nederland is in nood.

Onze drijfveren en de heiligheidseis

Corona confronteerde me met de nare gevolgen van de verwaarlozing van mijn diepste drijfveren. Ik had meer kapot gemaakt dan me lief was.

God en de vermaledijde pandemie

God en de pandemie van Tom Wright, De Ongelooflijke Podcast en Veenbrand van Kim Putters openden mijn ogen voor de onnodige polarisatie in tijden van corona. Dat kan en mag anders.

Polarisatie en Corona

Ik heb geen prikspijt, maar ben ook geen vaxxer; en al helemaal geen antivaxxer of zelfs anti-antivaxxer. Wat ik wel ben? Ik heb ontdekt dat het me kan redden als ik geen standpunt heb over dit onderwerp; van te emotionele betrokkenheid die schade veroorzaakt.

Brief aan een complotdenkende vriend

Anne Applebaum - De schemering van de democratie Inleiding Recent reageerde Ronald onder mijn blog over het boek 'De tirannie van verdienste' van Michael Sandel. Omdat m'n reactie qua omvang een beetje uit de hand liep (ik moest maar eens een filmpje kijken van een uur) heb ik er een blog met 'een brief aan […]

De grote wereld volgens A. den Doolaard

Kleine mensen in de grote wereld van Den Doolaard geeft een goed beeld van Europa van na de oorlog, maar het grijpt je vooral bij de strot.

Wat als je helemaal klaar bent met het neoliberalisme van de VVD?

Michael J. Sandel - De tirannie van verdienste Ik ben helemaal klaar met het neoliberalisme. De VVD legde het de afgelopen decennia als een koude deken over Nederland. Maar de VVD stond daar niet alleen in. CDA droeg daar uitdrukkelijk aan bij. En ook de PvdA beleed een - weliswaar milde - vorm van neoliberalisme. […]

1 2 3 28