Gastblog – Dina, Verre vrienden en een vlek

Samen zochten we naar een leuk boek; mijn dochter Annah en ik. Ik geef haar graag de ruimte om op mijn blog te vertellen over het boek VVV, ‘Dina, Verre vrienden en een vlek‘ van Do van Ranst (van wie ik een tijd geleden het boek ‘Mombakkes‘ besprak).

Wat een mooi boek is dat toch, ‘Dina, verre vrienden en een vlek‘. Ik hou niet zo van lezen, maar ik moest het proberen van mijn vader, dus ging ik lezen en lezen en lezen.

Dit was het tweede boek waarmee ik niet meer kon stoppen met lezen.

Toen ik begon te lezen, keek ik naar de titel. Ik snapte er niets van. Wat was nou die vlek? Er waren momenten in het boek, waarbij ik bijna moest huilen. En er waren ook momenten dat ik alleen maar aan het boek kon denken.

Ik vind het vooral leuk hoe Do van Ranst laat zien wat Dina ziet; wat voor enge dingen er gebeuren in haar leven; hoe Dina het dorp verandert.

Dit boek vond ik zo mooi, omdat je er zo goed in op kunt gaan; hoe Do van Ranst mij betrok in het verhaal. Het leek net of ik alles zag gebeuren. Soms had ik gewoon medelijden

Ik ben van plan om alle boeken van hem te gaan lezen (ik ben nu ‘Dina, boze buren en bikini’s‘ aan het lezen).

Één reactie to “Gastblog – Dina, Verre vrienden en een vlek

  • Ha Annah, wat leuk dat papa je enthousiast maakt voor het lezen van boeken. En nu sta je zelfs in het blog van papa. Ga zo door, dan zullen we nog wel meer van je horen. Groetjes van tante Dorine en tot zaterdag bij opa en oma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.