Renate Dorrestein – Echt sexy

Renate Dorrestein, Echt sexy

Laten we het er op houden dat ik wel eens wat beters van Dorrestein gelezen heb. Een enkele keer besef je bij jezelf dat ze met een zinsnede of verhaal in het verhaal raak weergeeft hoe tieners op hun omgeving kunnen reageren. Maar het verhaal is zo extreem en onvoorstelbaar en staat zo ver af van je eigen leven (tenminste: het mijne) dat je achterblijft met een gevoel van leegte en nietszeggendheid. Ik durf het boek nog niet echt aan m’n eigen beginnende tiener te laten lezen (want: parental advice – explicit lyrics), maar ik kan me haast niet voorstellen dat een volgroeide tiener zich hierin wel herkent.

Als Renate met deze metafoor (de lezer begrijpt het verhaal niet) de boodschap wil brengen dat wij volwassenen de leefwereld van tieners niet begrijpen, heeft ze waarschijnlijk een punt. Maar als zij die boodschap onder een andere boodschap in een goed verhaal had verpakt, had mij dat toch liever geweest. Nu zet ik het boek toch echt in de kast met een gevoel van: had ik toch niet beter een ander boek kunnen lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.