Gus van Sant – My Own Private Idaho

Gus van Sant – My Own Private Idaho (1991)

Na Elephant (dat ik een paar jaar geleden zag) dacht ik met een box van Gus van Sant een goede aankoop te doen. Maar dat Keanu Reeves en River Phoenix zich zouden laten lenen voor deze psychologische prietpraat over het gevecht-met-de-vader en het-op-zoek-zijn-naar-de-moeder (waar Freud zich zelfs in zou verslikken), dat had ik niet verwacht. Voor een avondje plat vermaak (niet eens kunstzinnig; eerder kunstmatig) kan het ermee door. Maar als je een film op het niveau van Elephant verwacht, valt het zwaar tegen. Overigens: ook met Good Will Hunting en Finding Forrester heeft Gus beduidend betere films gemaakt.

Geen aanrader dus.

Trackbacks & pingbacks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.