Sola Dia Fragma – Een kort, maar beeldend verhaal

Gerard Tuk, Sola Dia Fragma

Ik had er de afgelopen jaren al wel eens een paar bladzijden van onder ogen gekregen: telkens een aansprekende foto van eigen hand met een stukje van eigen hand (met een duidelijke samenhang tussen beiden). Gerard Tuk heeft al die stukjes nu gebundeld en – zo eenvoudig kan het zijn tegenwoordig – in eigen beheer uitgegeven.

Ik verwacht niet dat buitenstaanders er veel in zullen herkennen (hoewel de stukjes over de landing op de maan, de boerderij met op het dak Jezus die redt en het beeld over de stad Delft  daarop een uitzondering zouden kunnen zijn), maar voor bezoekers van de Mattheüsgemeente in de Marcuskerk zullen beeld en geluid toch herinneringen oproepen (voor mij waren dat bijvoorbeeld een gemeentedag met mijn dochter in beeld of een forum met een Rooms-Katholiek, een Protestant en een Evangelische broeder met mijzelf nauwelijks herkenbaar aan de rand van het beeld; maar herinneringen zijn sterk) en soms tot nadenken stemmen.

Neemt en leest, zou ik zeggen, als je denkt die herinneringen te kunnen delen (ik breng je graag in contact met de auteur). En, Gerard, je hebt mij er een plezier mee gedaan; met die herinneringen. Maak je niet te druk over de verantwoording van je stukjes. In de vorm van een column zouden ze in Hervormd Delft echt niet misstaan; zoals je stukjes daarin dat nu ook niet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.