Newsboys in Schiphol Rijk (18 november 2010)

© Gerhard Nell Fotografie

18 November 2010 waren Newsboys in Schiphol Rijk en Gerhard Nel maakte er fantastische foto’s van.

Als voorprogramma stond The Circle Ends op het podium; een Nederlandse formatie, bestaande uit een gitarist en een zanger; de avond ervoor nog ingevlogen. Ze hadden te weinig kracht om de zaal echt te kunnen bespelen, maar sloten af met één van mijn favorieten van The Violet Burning: Clean (My God Has Rescued Me); toch nog erg mooi.

Na de korte pauze nam Newsboys het over met de volgende nummers:

 • Something Beautiful (2006)
 • Hands Up (2009)
 • Radio
 • Get up for Love (2009)
 • Blessed Be Your Name (2004)
 • He Reigns (2003)
 • Turn Your Eyes upon Jesus (1992; Solo Tate)
 • Mighty to Save (2010)
 • In the Light (1995; DC Talk)
 • When the Boys Light Up (2010)
 • Born Again (2010)
 • Miracles (2010)
 • Shine (1994)
 • Funky Music
 • One Shot (2010; toegift)
 • Jesus Freak (2010; toegift)

Voor zoveel geld heb ik nog niet vaak zo’n korte set horen spelen. Na vijf kwartier Newsboys stonden we alweer buiten en eerlijk gezegd voelde ik een dikke kater opkomen. Was dit alles wat ze deze avond te bieden hadden? Ja, dat was het dan!

Dat was wel even wat anders dan dit voorjaar Transatlantic in 013/Tilburg. Die gaven niet alleen een spetterend optreden, maar gaven voor hetzelfde geld een show (zonder voorprogramma) tot laat in de avond (om 0:30u zetten zij nog een laatste nummer in na een toegift en nog een encore en nog één…). Uiteraard speelt Transatlantic een andere stijl en trekken zij een heel ander publiek, maar Newsboys had met haar geheel eigen stijl meer teweeg kunnen brengen (en deed dat 4 jaar geleden bijvoorbeeld wel).

Natuurlijk waren Blessed Be Your Name en He Reigns prachtig (zoals altijd; ook met Tate). En de jarenlange ervaring van alle muzikanten klonk door in de kwaliteit van de muziek. Maar eerlijk gezegd ontbrak voor mij de echte begeestering. Die werd niet overgebracht op het publiek en al helemaal niet op mij. Het geheel maakte weinig bij me los. Kortom: sinds Tate is wat mij betreft Newsboys Newsboys niet meer. Na een eerste plaat met Tate (Born Again) had ik hier echt meer van verwacht.

Bij een eigen concert van Newsboys zul je me dus waarschijnlijk niet meer aantreffen. Zelfs met geld toe zou ik er nog aan twijfelen om te gaan…

Trackbacks & pingbacks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.