Xnoizz Flevo Festival 2009 – Rebecca St. James

XNoizz Flevo Festival 2019

Hoewel het nog niet officieel bevestigd is door de organisatie van Xnoizz Flevo Festival 2009, staat op myspace en facebook van Rebecca St. James vermeld dat zij Flevo 2009 op 20 augustus opent. Ook last.fm meldt het op de pagina van Flevo 2009: http://www.last.fm/event/939360. De organisatie van Flevo is duidelijk in andere handen dan vorig jaar. Vorig jaar neigde het wat mij betreft net teveel naar Tooth & Nail (hoewel dat af en toe best lekker kan zijn). Dit jaar is er gelukkig veel meer ruimte voor ook de bekendere artiesten, zoals Newsboys, Newworldson (op het hoofdpodium; ik had het vorig jaar al voorspeld…), Neal Morse en nu dus Rebecca St. James. In m’n vorige blog kwam Rebecca St. James nog niet voor op m’n verlanglijstje, omdat ik niet verwachtte dat er op Flevo ruimte voor haar zou zijn. Zouden Delirious? en Mute Math dan toch tot de reele mogelijkheden behoren? Zeker met Delirious? zou het festival wat mij betreft helemaal af zijn. Het staat er nog niet op de websites van Delirious?, maar wat niet is kan nog komen. Ik hou het in de gaten!

Zou dit overigens betekenen dat Rebecca St. James binnenkort weer een nieuwe plaat uitbrengt? Rebecca St. James betekende in 2004 een keerpunt in m’n leven. Destijds trad ze op bij ‘Hebbez Live’ en ik werd gegrepen door haar mooie muziek en uitdagende boodschap. Toen m’n oudste dochter ook van haar muziek bleek te houden en we drie jaar geleden voor een concert in Duitsland belandden (op Maiday 2006, waar ook Delirous? optrad), was ik verkocht. Christelijke muziek bleek me veel meer te boeien dan ik ooit had gedacht. Het was geen kopie van de seculiere muziek waar ik destijds naar luisterde, maar had z’n eigen stromingen en accenten. Toen daarna The Violet Burning optrad op Flevo 2006 en Rebbecca St. James en Newsboys optraden op Flevo 2007 was ik verkocht. Hoewel ik nog steeds seculiere muziek luister, ligt mijn voorkeur tegenwoordig toch bij christelijke artiesten. Bij hen voel ik me veilig (geen obscure, obscene of stuitende teksten) en vrij om te zijn wie ik ben en te bewegen alsof niemand meekijkt. Wees dus gewaarschuwd en laat tijdens Flevo 2009 voldoende ruimte om te bewegen met God.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.