C.S. Lewis – Christelijk leven

C.S. Lewis, Christelijk leven

Voor het eerst op Hyves gepubliceerd op 29 november 2007
(tot 23 december 13 x bekeken)

Na Narnia was dit even wennen hoor. Ik las het boekje met 2 vrienden (een goede aanleiding om weer eens onder elkaar te zijn en een glas goede whiskey te nuttigen, maar dan ook echt te diepte in te gaan). Er zitten pareltjes in die maar een paar zinnen beslaan. En de behandelde levensmoraal staat dicht bij de manier waarop ik graag in het leven sta. Maar Lewis als apologeet…. Nee, dat is niet mijn stijl. Of het nou het angelsaksische is (altijd al een vooroordeel tegen gehad) of juist de aansluiting bij het moderne project (dat niet (meer) bij mij aansluit)? Ik weet het niet helemaal zeker, maar volopig houd ik het er maar op dat het allebei zwaar meeweegt. Dat neemt niet weg dat het voor een christen een lezenswaardig boek is als je over het apologetische heen kunt lezen. De stukjes over liefde, hoop, geloof en Geloof zijn integraal zijn integraal de moeite waard om te lezen.

En aan de hand van het boek hebben we mooi wel een heel waardevol gesprek gehad met z’n drieen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.